Stichting Ja Nederland heeft ten doel:
Het beschermen en bevorderen van burgerrechten, waaronder in het bijzonder het grondrecht van vrijheid van meningsuiting

IMF wil 10 % van ons spaargeld als `eenmalige` superbelasting!

 

 

Het IMF stelt een “superbelasting” op het kapitaal voor. De schuldgraad van de overheden bereiken een dusdanig hoog niveau, dat dit de enige oplossing is voor de schuldencrisis, zo staat in het IMF- verslag over de openbare financiën, aldus Le Figaro.

Het IMF stelt vast, dat sinds 2007, de overheidsschulden in de ontwikkelde landen met 35 procentpunt zijn toegenomen. Dit is een onhoudbare situatie. Er moet een radicale oplossing komen. Dit zou moeten gebeuren via een “eenmalige” supertaks en de landen moeten dan beloven, dat ze niet meer in een dergelijke situatie terecht zullen komen.

Spaargeld echt in gevaar!!

De belastingdruk die nodig is om de schuldquota (in verhouding tot het bbp) terug te brengen tot het niveau van eind 2007, zou een belasting vereisen van ongeveer 10% van alle huishoudens met een positief saldo op de spaarrekening. Deze berekeningen werd door het IMF gemaakt in 15 landen uit de Eurozone.

Steen Jakobsen, hoofdeconoom van de Saxo Bank,  stelde in april van dit jaar al, dat een belasting op activa à rato van 10 à 15% een oplossing kan bieden voor de huidige schuldencrisis. Dit is dus ongeveer het percentage waarmee het IMF nu afkomt. Ons spaargeld is dus echt in gevaar.

– See more at: Beurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *